Wim Thijssen

Wim Thijssen

Vrijwilliger in het DAF Museum

 

"Het zijn de verhalen van de bezoekers die de historie en het merk DAF levend houden!"

 

Maar liefst 60 jaar van zijn leven heeft Wim voor DAF gewerkteerst in verschillende technische functies bij DAF zelf en na zijn pensioen als vrijwilliger in het DAF Museum. Hier werkt hij ook nu nog met veel passie en enthousiasme aan projecten.    

 

Kijk eens rond en doe maar waar je zin in hebt, vertelden ze tegen mij toen ik voor de eerste keer in het museum kwam, aldus Wim. Ik begon met eenvoudige klussen zoals vloeren poetsen, maar uiteindelijk kon ik aan de slag met mooie projecten, zoals het opknappen van de voertuigen. Als hier een voertuig binnenkomt, dan kijk ik met de jongens van het archief wat voor tekeningen en patenten we tot onze beschikking hebben. Vaak is het een puzzel, omdat lang niet alles aanwezig is. Soms lijkt de restauratie een hopeloze zaak. Maar er lopen hier genoeg mensen rond die écht vakwerk leveren, met een prachtig gerestaureerd voertuig als resultaat. 

 

Sneeuwbal

Ik heb ook rondleidingen gegeven. Tijdens een van die rondleidingen liepen we naar de Smidse. Daar hangt een brief die verwijst naar het sneeuwballengevecht tussen de kerels van de DAF smederij en de meiden die de sigarenkistjes maakten in de Picus-fabriek. Dat sneeuwballengevecht kon echt niet door de beugel, stond er in de briefTijdens die rondleiding vertelde een 90-jarige mevrouw dat ze die dag mee sneeuwballen had gegooid. Ze had het heerlijk gevonden. Dat soort herinneringen maken het werken hier geweldig.  

 

Historie 

Dit museum staat bol van de technologische ontwikkelingen, waarvan er vandaag de dag nog steeds vele worden gebruikt. Maar het zijn de verhalen van de mensen die hier komen die de historie en het merk DAF levend houden. 

 

Wim Thijssen
Vrijwilliger in het DAF Museum 

Wim Thijssen
ProudDAF
 

 

Lees ook de andere artikelen: