Trucknasium zoekt vrijwilligers

 

Het Trucknasium is een jonge afdeling binnen het DAF Museum die onderwijsprogramma's ontwikkelt voor scholieren van 10-15 jaar. Met praktijkvoorbeelden, opdrachten en simulaties maken deze leerlingen kennis met de veelzijdig wereld van wegtransport met trucks. Diverse aspecten, bijvoorbeeld engineering, testing, productie en de betekenis van vrachtauto’s binnen de logistiek, vormen voor de bezoekers van het Trucknasium een uitdaging binnen de innovatieve branche. 

Wij zijn constant bezig om nieuwe vrijwilligers te werven voor ons Trucknasium team. Met ongeveer 25 collega’s zijn wij actief om het Trucknasium lesprogramma verder uit te breiden en uit te voeren. Op jaarbasis ontvangen wij nu ongeveer 1200 leerlingen en dat zal in enkele jaren uitgroeien naar 1600 deelnemers door de grote belangstelling vanuit het reguliere onderwijs in ons lesprogramma. 

Op korte termijn zoeken wij een aantal vrijwilliger-begeleiders en een vrijwilliger-host.
Bekijk de functieprofielen. 

Voor de wat langere termijn zoeken wij ook versterking voor ons onderwijs ontwikkelteam. 

Belangstellenden voor ons ontwikkelteam, dat nieuwe lesprogramma’s opstelt en updates verzorgt van de huidige lesmodules, vragen wij zich ook te wenden tot onderstaand e-mailadres.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Trucknasium van het DAF Museum, via de mail: info@trucknasium.nl.
 
 • Vrijwilliger-begeleider
  Functieomschrijving vrijwilliger-begeleider

  Scholieren op een enthousiaste manier kennis laten maken met de techniek in het algemeen en hun laten zien wat mogelijk is binnen de industriĆ«le automotive truck sector. Met behulp van praktijkopdrachten en digitale simulaties, die aansluiten bij hun lesprogramma, groepen jongeren laten uitvinden wat kan en wat de effecten zijn van hun uitvindingen. Dit kan op diverse gebieden zoals design, maar ook bijvoorbeeld op gebied van aerodynamica, energiebesparing en veiligheid. 

  Functieprofiel
  We zoeken enthousiaste vrijwilligers die scholieren weten te boeien voor techniek en automotive. Enige ervaring in presenteren aan en het begeleiden van groepen is gewenst. Daarnaast is kennis van de industriƫle automotive dan wel trucks zeer wenselijk.
  Vrijwilliger-begeleiders moeten zich kunnen inleven in de denk- en leefwereld van jonge bezoekers van het DAF Museum (onderbouw van het voortgezette onderwijs).

  Tevens is het van belang dat je als enthousiaste vrijwilliger in het team van vrijwilliger-begeleider elkaar helpt o.b.v. ieders eigen ervaringen. Het vraagt gemiddeld een dagdeel per week, welk in goed onderling overleg wordt ingevuld. 

  Wij bieden
  Het Trucknasium biedt een uitdaging. Je staat als vrijwilliger aan de basis van een nieuw facet van het DAF Museum en promoot het toekomstig werken in de automotive sector. Dit alles in een geweldige, historische omgeving.
 • Vrijwilliger-host
  Functieomschrijving vrijwilliger-host

  Ontvangen en begeleiden van de leerlingen en hun begeleiders tijdens het bezoek aan het museum en het verzorgen van de introductie van de leerlingen op het lesprogramma.

  Wij zoeken een enthousiaste collega, die op een prettige en ontspannen manier zowel voor de leerlingen als hun begeleiders de rol van gastheer/gastvrouw kan vervullen.

  Functieprofiel
  Belangrijke taak is ervoor te zorgen, dat bezoekende leerlingen en hun begeleiders vanaf het eerste moment zich thuis voelen in het DAF museum/Trucknasium. Verder regelt de host de algemene gang van zaken tijdens het bezoek van een schoolklas aan ons Trucknasium binnen het DAF museum. Enige ervaring met soortgelijke werkzaamheden strekt tot aanbeveling, maar ook personen die affiniteit hiermee hebben, zijn van harte welkom.

  De taakomvang is 1 à 2 dagdelen per week afhankelijk van de periode van het schooljaar.

  Wij bieden
  Het Trucknasium biedt een uitdaging. Je staat als vrijwilliger aan de basis van een nieuw facet van het DAF Museum en promoot het toekomstig werken in de automotive sector. Dit alles in een geweldige, historische omgeving.