Uitzonderlijke collectie

Over het DAF Museum

Een museum om uren in door te brengen

 

In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien.

 

DAF Museum buiten
 
 

Nostalgie

Een fraai dorpsplein, winkeltjes en een garage uit de jaren '30, een replica van het kantoor van de Van Doorne´s en een gezellig café. Maak op de benedenverdieping kennis met de veelzijdigheid van DAF-producten.

 

Mijlpalen

Op deze verdieping staan ook de vrachtwagens opgesteld met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF-geschiedenis. Naast de DAF-bedrijfswagens vindt u hier ook de militaire DAF-voertuigen, DAF-bussen en de DAF-rallyvoertuigen.

 

Collectie

Op de galerij boven staat een uitzonderlijke collectie personenwagens te pronken, waaronder een aantal interessante prototypen die nooit in productie zijn gegaan.

DAF Museum Collectie
 
 

Missie

Het DAF Museum geeft jong en oud een prachtig overzicht van hoe een kleine smederij uit 1928 uitgroeide tot een toonaangevende truckproducent. Een uitgebreide en wisselende collectie personenauto’s, aanhangwagens, bussen en trucks illustreert DAF’s rijke erfgoed, waar de ruim 170 vrijwilligers de bezoekers graag in meenemen. Met trots en enthousiasme dragen zij de familiale cultuur uit, die het museum tot een gemoedelijke omgeving maken, ook voor zakelijke en educatieve bijeenkomsten.  

Visie

Het DAF Museum heeft de ambitie om tot de leukste uitjes in Nederland te behoren. Door steeds weer te verbeteren en te vernieuwen en daarmee de weg voort te zetten die DAF-oprichters Hub en Wim van Doorne hebben ingezet. Het DAF Museum wil de rijke historie van het prachtige DAF delen en daarbij verrassen en verwonderen. Elke bezoeker – privé of zakelijk – moet in ons museum een fantastische tijd hebben gehad.

 

 
 

Ken je ook het speciale DAF gevoel? Lees de verhalen.

 

 

Frits & Nicky Hoefnagels zijn trots op hun vloot historische DAFs.

John Tarrent met zijn klassieke DAF 2100 uit 1984