• dinsdag 6 juni 2023
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Museum Eindhoven bestaat 30 jaar

Speciale tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren’

Het DAF Museum te Eindhoven bestaat dit jaar 30 jaar en dat wordt gevierd met een speciale tentoonstelling onder de titel: Blik op de Weg in de 90’er Jaren

 
02 DAF Museum Blik op de Weg
Nieuwe tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren’.
 

Unieke verzameling automobielen van 30 jaar geleden.

Een team van 8 vrijwilligers is maandenlang bezig geweest met de voorbereiding van deze bijzondere tentoonstelling. Met opmerkelijke automobielen uit de 90’er jaren wordt een fraai straatbeeld neergezet. Naast diverse personenauto’s van verschillende merken (waaronder merken die niet meer bestaan) zullen ook de DAF Trucks uit de jaren ’90 in deze tentoonstelling een plek krijgen.

Dankzij de medewerking van de Nederlandse Algemene Miniatuur Auto Club (NAMAC) maken tientallen schaalmodellen uit de jaren ’90 de tentoonstelling compleet.

Tv-programma Blik op de Weg met Leo de Haas.

Indertijd was er een populair Tv-programma over wegverkeer, genaamd ‘Blik op de Weg’ en werd geproduceerd en gepresenteerd door Leo de Haas. In totaliteit zijn er meer dan 300 afleveringen uitgezonden met miljoenen kijkers. Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Leo de Haas zijn medewerking heeft toegezegd bij de totstandkoming van onze nieuwe tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de 90’er Jaren ’. Recentelijk heeft Leo de Haas zijn biografie uitgegeven ‘Mr. Blik’. Dit boek zal in een speciale beperkte oplage met een eigen tentoonstellingscover worden aangeboden in de DAF Museumwinkel.

03 Yue Loong een vergeten automerk uit 1993

Trotse voorzitter Geert Vermeer

Afscheidnemend voorzitter van het DAF Museum Geert Vermeer en initiatiefnemer van deze tentoonstelling is er trots op: “Het thema is 30 jaar DAF Museum en dat sluit aan met de jaren ’90.

Je moet minstens 40 jaar oud zijn om het straatbeeld van 30 jaar geleden te kennen, dus een hele generatie heeft die periode niet meegemaakt. Dat is op zich al een grote doelgroep, waar wij ons op kunnen richten en daarnaast zal deze tentoonstelling voor velen een feest van herkenning zijn. Ook de betrokkenheid van Leo de Haas bij onze ‘Blik op de Weg-tentoonstelling’ is uitzonderlijk, genoeg redenen om trots te zijn”, aldus Vermeer.

De tentoonstelling ‘Blik op de Weg in de Jaren ’90’ is voor het publiek geopend van 4 juni tot en met 1 oktober 2023 en is aanvullend op de DAF’s personenauto’s, vrachtauto’s, schaalmodellen en memorabilia, die een vaste plek hebben in het DAF Museum.

Het DAF Museum heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd en is uitgebreid en vernieuwd. Met 7000 m2 tentoonstellingsoppervlakte is het DAF Museum een ruim opgezet museum en beschikt over allerlei faciliteiten, zoals een Daffetaria, een Dorpsplein, een Taveerne en een Filmtheater.