• maandag 27 september 2021
 

Unieke tentoonstelling '100 jaar Michelotti'

De tentoonstelling loopt van 16 oktober t/m 31 januari 2022

Op zaterdag 16 oktober om 11.00 uur wordt de speciale tentoonstelling in het teken van de 100ste geboortedag van de befaamde auto-ontwerper Giovanni Michelotti in het DAF Museum te Eindhoven geopend.

 
Michelotti-1
 

Giovanni Michelotti heeft meer dan 1200 auto-ontwerpen op zijn naam staan, onder andere voor Alfa Romeo, BMW, Fiat, Lancia, Maserati, Triumph e.a.
Voor de ontwerpen van veel DAF personenauto’s is Michelotti ook heel bepalend geweest. Naast het volledige ontwerp van de DAF 44 heeft hij ook gewerkt aan veel andere modellen van DAF.

DAF-44

Op de tentoonstelling staan bijzondere DAF modellen, waaronder prototypes, centraal, maar ook andere merken (van de hand van Michelotti) worden getoond, zoals de Alpine A110, de Abarth Allemano 750 Spyder, BMW 700, diverse Triumph modellen e.a. Honderden unieke foto’s over het werk van Giovanni Michelotti en tientallen schaalmodellen maken de tentoonstelling compleet. De opening vindt plaats op zaterdag 16 oktober stipt om 11.00 uur met een bijzonder programma. Edgardo Michelotti (zoon van) komt speciaal over uit Turijn om de opening te verrichten. Dat doet hij samen met Marc van Doorne (zoon van Martien van Doorne met wie Giovanni Michelotti veel heeft samengewerkt).

Voorafgaande aan de openingshandeling zullen Edgardo Michelotti en Marc van Doorne in een tafelgesprek hun privé-ervaringen uit de samenwerkingsperiode tussen Michelotti en DAF met elkaar delen.
De bekende autojournalist en kenner van Italiaanse autohistorie, Wim Oude Weernink, vertelt zijn eigen Michelotti-verhaal.

100-jaar-Michelotti-1-1024x986