Nieuwsarchief van het DAF Museum

Bekijk het laatste DAF Museum nieuws

 • 24 november 2018 opening tentoonstelling ‘50 jaar London-Sydney Marathon’

  Op zaterdag 24 november 2018 is het exact 50 jaar geleden dat de London-Sydney Marathon in Londen van start ging. Deze zwaarste rally ter wereld (10.000 mijlen met een hoofdprijs van 10.000 pond) was voor twee DAF’s 55 een ongekend succes. Rob Slotemaker en Rob Janssen met startnummer 30 en David van Lennep en Peter Hissink met startnummer 69 haalden niet alleen de finish, maar startnummer 30 zorgde ook voor een topklassering om als 17e algemeen te finishen. En dat met een van de kleinst deelnemende auto’s.

 • Nieuwe personenlift in het DAF Museum

  Tussen 5 november tot en met 23 november 2018 zal de personenlift in het DAF Museum worden vernieuwd. Hierdoor is gedurende deze periode de personenwagenafdeling alleen per trap te bereiken. Voor rolstoelgebruikers die wel zelfstandig via de trap naar de eerste verdieping kunnen, zal bovenaan de trap een rolstoel klaarstaan. Excuses voor het ongemak

 • Afsluiting Tongelresebrug Eindhovens kanaal 16 t/m 29 juli

  Afsluiting Tongelresebrug Eindhovens kanaal Gedurende de periode 16 t/m 29 juli, zal groot onderhoud plaatsvinden aan de Tongelresebrug. Hiervoor zal de brug, die gelegen is naast het DAF Museum en de overgang over het Eindhovens kanaal verzorgt, tijdens de genoemde periode voor alle verkeer volledig zijn afgesloten. Indien u met de auto komt om het DAF Museum te bezoeken kunt u het beste vanaf Eindhovense Rondweg de afslag "Tongelresestraat" nemen. Het DAF Museum is gelegen aan de Tongelresestraat en is via deze route gewoon bereikbaar.

 • Opening tentoonstelling '60 jaar DAF 600'

  De tentoonstelling '60 jaar DAF 600' is op zondag 18 februari geopend. De opening werd na een presentatie van Geert Vermeer geopend door wethouder mevrouw Mary-Ann Schreurs en 3 vrijwilligers van het DAF Museum die indertijd zelf nog aan de DAF 600 gewerkt hebben. De belangstelling was overweldigend. De speciale tentoonstelling duurt nog tot en met 8 april 2018.

 • 2018: Het jaar van de DAF Jubilea

  Het jaar 2018 staat in het teken van de DAF historie en wordt zichtbaar dankzij enkele memorabele jubilea.

 • Nieuwbouw officieel van start

  Na jaren van onderzoek, vergunningen en onderhandelingen is het Picusproject, waaronder de uitbreiding van het DAF Museum, officieel op 2 oktober van start gegaan.

 • DAF-Kini heeft nieuwe 'bekleding'

  Er moest een ambachtelijke vlechtster in de persoon van Anita van Kraaij aan te pas komen om de stoelen van één van de beroemdste DAF’s in het DAF Museum te herstellen. Het rotan van de voorstoelen had het gevecht tegen de tand des tijds verloren en moest vernieuwd worden.

 • DAF 600 genomineerd voor 'Pronkstuk van Nederland'

  Op 15 december aanstaande trapt Jort Kelder de nationale verkiezing van ‘Het pronkstuk van Nederland’ af. Hij gaat op zoek naar dat wat ons definieert, dat wat het meest zegt over onze historie en dat wat ons het meest verbindt. In de categorieën erfgoed, ontwerp en kunst bepaalt Nederland wat ons ideale visitekaartje is.

 • Autosport staat centraal tijdens de DAF Museumdagen

  jaarlijkse DAF Museumdagen. Dit jaar staan deze museumdagen in het teken van ’DAF Sport & Specials’. Op zondag 1 oktober wordt in het DAF Museum een unieke bijeenkomst gehouden met bekende DAF autosportcoryfeeën

 • DAF Museumdagen 2017 in weekend van 30 sept / 1 okt. 2017.

  Thema “DAF Sport en Specials”

  Zowel DAF Trucks als DAF personenwagens hebben een rijke historie van deelname aan Race- en Rally evenementen. Denk bij de personenwagens aan de London-Sydney Marathon, de Tulpenrally en de Monte Carlo Rally. Bekende namen als Rob Slotemaker en Gijs en David van Lennep waren practisch onverslaanbaar door o.a. toepassing van Hub van Doorne’s Variomatic in hun sportwagens.

 • Op 29 december j.l. werd de 50.000e DAF Museum bezoeker in 2016 verwelkomd

  Die werd uiteraard uitgebreid in het zonnetje gezet. De heer Rein-Jan Groot uit Eindhoven die samen met zijn vrouw, Teuny Groot, en hun twee kleinkinderen het museum bezochten waren de gelukkigen.

 • Minister Bussemaker bezoekt DAF Museum

  Op zondag 2 oktober 2016 om 14.00 uur zal minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek brengen aan het DAF Museum in Eindhoven.

 • DAF Museumdagen 2016 in teken van ‘De jaren 60 van DAF’

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016 organiseert het DAF Museum in Eindhoven de jaarlijkse Museumdagen die dit jaar in het teken staan van ’De jaren 60 van DAF’. De DAF Museumdagen worden gehouden in zowel het DAF Museum als op het DAF-buitenterrein aan de Hugo van der Goeslaan 1 te Eindhoven.

 • DAF Museum verwelkomt 750.000e bezoeker

  Groot feest in het DAF Museum in Eindhoven. Daar werd woensdag 24 februari de 750.000e bezoeker verwelkomd. Die werd uiteraard uitgebreid in het zonnetje gezet.

 • Antieke fietsen in het DAF Museum

  Zondag 10 januari 2016 wordt in het DAF Museum een heus fietsenmuseum ingericht. Op die dag komen zo’n vijftig leden van de landelijke vereniging ‘De Oude Fiets’ in het DAF Museum bijeen, waarbij zij graag hun fraaie antieke rijwielen tentoonstellen.

 • Presentatie boek 'Het Pientere Pookje' tijdens DAF Museumdagen

  Tijdens de DAF Museumdagen, op zaterdag 3 oktober 2015 zal om 10.00 uur in het DAF Museum de presentatie plaatsvinden van het nieuwe boek van Hans Stoovelaar 'Het Pientere Pookje', van uitgeverij De Alk. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de voorzitter van DAF Club Nederland, Niek Vervoort.

 • Museumdagen DAF museum 2015 op zaterdag en zondag 3 en 4 oktober

  Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015 organiseert het DAF Museum in Eindhoven de jaarlijkse Museumdagen die dit jaar in het teken staan van ’Verborgen DAF Schatten’. De DAF Museumdagen worden gehouden in zowel het DAF Museum als op het buitenterrein van DAF Trucks aan de Hugo van der Goeslaan 1 te Eindhoven.

 • Mano Bouzamour en DAF 33 laten Eindhoven blinken tijdens Nationale Museumweek

  Sinds woensdagmiddag vlammen vijf gouden exemplaren van de DAF 33 op het 18 September plein in Eindhoven. Na een warm welkom van de burgemeester van Eindhoven - de heer Van Gijzel - en de vice-voorzitter van het DAF Museum - de heer Vermeer luisterden pers, genodigden en het winkelend publiek aandachtig naar een vurig betoog van schrijver Mano Bouzamour over de betekenis van kunst en cultuur.

 • Originele DAF-schets van auto-ontwerper Michelotti gevonden op rommelmarkt.

  Michel Oprey, autoliefhebber pur sang en ook bekend als natuursteenspecialist heeft op een rommelmarkt in Parijs een originele DAF-schets van de bekende auto-ontwerper Michelotti gevonden. Het is een unieke vondst met grote museale en historische waarde. Oprey vond dat er maar één plaats was waar deze goed zou worden bewaard: het DAF Museum te Eindhoven.

 • Burgemeester Rob van Gijzel op bezoek in DAF Museum

  Burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, heeft op 3 april tezamen met een twintigtal Eindhovenaren een bezoek gebracht aan het DAF Museum. Na de ontvangst met koffie en vlaai volgde een uitgebreide rondleiding. De burgemeester was goed op de hoogte van de historie van DAF en benadrukte het unieke ontstaan met de oprichters Hub en Wim van Doorne. Het DAF Museum staat op de historische plek waar ooit de Van Doorne's begonnen zijn. De eerste constructiewerkplaats is nog in tact. Het DAF Museum dankt de burgemeester en zijn gasten voor het enthousiaste bezoek.

 • TROPCO model in het DAF museum

  Dinsdag 27 januari 2015 is het model van Tropco te koop in het DAF museum

  Is uw kast ook een TROPCO model waardig? De 400KN uitvoering is vanaf aanstaande dinsdag te koop in het DAF museum. DAF TROPCO 400KN € 240,-

 • DAF Museum per 1 januari 2015 gratis te bezoeken met Museumkaart

  Vanaf 1 januari 2015 accepteert het DAF Museum in Eindhoven de Museumkaart, waarmee het museum gratis te bezoeken is.

 • Historiezaal DAF Museum gewijzigd in ‘Hans Staals Historiezaal’.

  Als blijk van dank en grote waardering voor de jarenlange betrokkenheid en enorme inzet van Hans Staals als Conservator en Vicevoorzitter heeft het bestuur van het DAF Museum unaniem besloten om de naam van de Historiezaal van het DAF Museum te wijzigen in de ‘Hans Staals Historiezaal’.

 • Bestuursmutatie

  Hans Staals draagt het vicevoorzitterschap over aan Geert Vermeer.