Historie

DAF_museum_3

Van Smidse tot groot bedrijf

In 1928 stelde bierbrouwer A.H. Huenges, eigenaar van brouwerij de Valk, de gebroeders Hub en Wim van Doorne een werkplaats ter beschikking naast zijn brouwerij aan de Tongelresestraat 27 in Eindhoven.

De ”C.V. Hub van Doorne, machine en reparatie inrichting” maakte aanvankelijk eenvoudig constructiewerk. De werkplaats was in feite een grote smidse. Deze smidse, die geheel gerestaureerd is, is alleen al een bezoek aan het DAF Museum waard, omdat het boeiend is te zien welke gereedschappen men toen gebruikte naast het smidsvuur.

In 1932 werd de firmanaam gewijzigd in ”Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek”, kortweg DAF. De productie van aanhangwagens en opleggers verliep voorspoedig o.a. vanwege de legendarische vedergewicht-oplegger met automatische koppeling.


Historiezaal

Historiezaal laat geschiedenis DAF herleven. Op de eerste verdieping is een sfeervolle zaal ingericht met een historisch overzicht van de kleurrijke geschiedenis van DAF.

Lees meer

Meer dan 85 jaar DAF geschiedenis

DAF History

DAF’s wortels gaan terug tot 1928, toen de broers Van Doorne de basis legden voor wat vandaag de dag de snelst groeiende truckproducent van Europa is.

Lees meer

Deel deze pagina

Deel deze pagina met anderen.