maandag 3 april 2017 | Eindhoven

DAF Museumdagen 2017 in weekend van 30 sept / 1 okt. 2017.

Thema “DAF Sport en Specials”

Zowel DAF Trucks als DAF personenwagens hebben een rijke historie van deelname aan Race- en Rally evenementen. Denk bij de personenwagens aan de London-Sydney Marathon, de Tulpenrally en de Monte Carlo Rally. Bekende namen als Rob Slotemaker en Gijs en David van Lennep waren practisch onverslaanbaar door o.a. toepassing van Hub van Doorne’s Variomatic in hun sportwagens.

DAF-museumdagen-2017

Voor wat betreft sport in Trucks heeft DAF vooral bekendheid verkregen door de vele deelnames van Jan de Rooy aan de Parijs-Dakar. Het DAF Museum heeft verschillende van deze voertuigen in het museum tentoongesteld. Naast Parijs-Dakar waren er ook andere coureurs die in een DAF deelnamen aan Truck Races. Denk hierbij aan bekende namen zoals Alain Ferté en Gerd Körber.

Specials.

Naast Sport zullen we dit jaar ook aandacht besteden aan speciale DAF Trucks die ontwikkeld werden voor een unieke inzet. Denk hierbij aan zowel klassieke als moderne voertuigen met afwijkende afmetingen van onderstel of opbouw, of combinaties van aandrijving en beweging, soms bestemd voor publieke diensten, soms voor mobiele klussen. Het betreft vaak voertuigen in een meerasser configuratie.

Voor zowel Sport als Specials zijn we ook op zoek naar DAF modelbouw voertuigen, foto’s etc….., die aan het publiek kunnen worden geshowd.

Met het thema DAF Sport en Specials hebben we als doel in 2017 een spetterende expositie neer te zetten waar iedere bezoeker enthousiast op zal reageren. Bent u in het bezit van een (klassieke) DAF of schaalmodellen daarvan, die passen in bovengenoemde omschrijving van Sport en Specials en die u tijdens de Museumdagen op 30 september en 1 oktober aan het publiek wil laten zien, stuur dan een email met uw contactgegevens en een duidelijke omschrijving met foto van uw DAF object/verzameling naar Joost van den Bosch, manager van het DAF Museum.

Voor meer informatie:

Geert Vermeer