maandag 4 januari 2016 | Eindhoven

Antieke fietsen in het DAF Museum

Zondag 10 januari 2016 wordt in het DAF Museum een heus fietsenmuseum ingericht. Op die dag komen zo’n vijftig leden van de landelijke vereniging ‘De Oude Fiets’ in het DAF Museum bijeen, waarbij zij graag hun fraaie antieke rijwielen tentoonstellen.

Antieke fietsen in het DAF Museum
Antieke-fietsen-in-het-DAF-Museum

Nederlandse merken als Fongers, Union, Gazelle, Batavus, Juncker, Phoenix en Simplex waren ooit trots op hun statige rijwielen, die zo degelijk waren dat ze werkelijk een mensenleven lang meegingen. En nog veel langer, bewijzen leden van vereniging ‘De Oude Fiets’.

Tijdens de bijeenkomst zullen fietsen van deze bekende merken te zien zijn, maar ook onbekende. Heel bijzonder is wel de ‘Tongo’ fiets die in 1929 gebouwd is bij fietsenmaker Toon Cornelisse aan de Eindhovense Tongelresestraat 188E, dezelfde straat waar het DAF Museum is gevestigd. Een fiets die destijds op maat werd gemaakt en die recent door de hoogbejaarde eerste eigenaar aan een lid van de fietsclub werd geschonken.

Ander hoogtepunt in het ééndags fietsenmuseum is een echte hoge bi, zo’n fiets met een enorm voorwiel, uit 1875.

De leden van vereniging ‘De Oude Fiets’ verzamelen zondag 10 januari 2016 rond 11.00 uur in het museum en de expositie is zeker tot ver in de middag te bewonderen.

Daarnaast kan iedere bezoeker in het DAF Museum, zoals altijd, de unieke historie van DAF beleven.

De Oude Fiets is een landelijke vereniging met circa 600 leden, die alles op fietsgebied verzamelen: oude rijwielen, maar ook fietsverlichting, catalogi en andere aanverwante zaken.

Meer informatie op www.oudefiets.nl, of per e-mail: info@oudefiets.nl