donderdag 25 februari 2016 | Eindhoven

DAF Museum verwelkomt 750.000e bezoeker

Groot feest in het DAF Museum in Eindhoven. Daar werd woensdag 24 februari de 750.000e bezoeker verwelkomd. Die werd uiteraard uitgebreid in het zonnetje gezet.

Foto: Zoon Levi (5 jaar) is dolgelukkig met de nieuwe DAF-trapauto en feliciteert zijn moeder als 750.000e bezoeker van het DAF Museum. Vice-voorzitter Geert Vermeer en Directeur Ton Cox kijken geamuseerd toe.
DAF-Museum-verwelkomt-750000e-bezoeker

De 750.000e bezoeker is mevrouw Anne Hautmans-Verboven, die het DAF Museum bezocht, samen met haar zoons David van 9 en Levi van 5 jaar, ook het vriendinnetje Madelon van 9 jaar was aanwezig. “Natuurlijk was ik buitengewoon verrast, toen ik door de directeur van het DAF Museum en de vice-voorzitter van het bestuur begroet werd. Zoiets verwacht je niet”, aldus een blije mevrouw Hautmans.

De 750.000e bezoeker werd ontvangen met koffie, frisdrank en vlaai en ontving naast een grote bos bloemen en een jaarkaart voor het hele gezin, ook een miniatuur van de eerste DAF 600 personenwagen uit 1958. Voor de kinderen werd er een DAF trapauto uit de museumwinkel gereden.

“Het feit dat we de 750.000e bezoeker hebben mogen ontvangen, is een schitterende mijlpaal”, aldus Geert Vermeer, vice-voorzitter van het DAF Museum-bestuur. “We draaien het museum met meer dan 140 enthousiaste vrijwilligers en we zijn er allemaal trots op dat we elk jaar weer meer bezoekers kunnen verwelkomen. Het afgelopen jaar bijna 50.000! Als de groei zich doorzet, kunnen we over vier of vijf jaar de 1.000.000e bezoeker ontvangen.”

DAF Museum toont de rijke historie van DAF.
De collectie telt onder andere meer dan 130 personenauto’s, vrachtwagens, aanhangers en legervoertuigen.
Het DAF Museum is gevestigd aan de Tongelresestraat 27 te Eindhoven en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie:

Geert Vermeer