donderdag 22 september 2016 | Eindhoven

Minister Bussemaker bezoekt DAF Museum

Op zondag 2 oktober 2016 om 14.00 uur zal minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek brengen aan het DAF Museum in Eindhoven.

DAF-Museum-Minister-Bussemaker

Het DAF Museum houdt op zaterdag 1 en zondag 2 oktober de museumdagen die in het teken staan van ’De jaren 60 van DAF’.
De DAF Museumdagen worden gehouden in zowel het DAF Museum als op het DAF-buitenterrein aan de Hugo van der Goeslaan 1 te Eindhoven.

Er is een expo ingericht met klassieke DAF’s; auto’s, bussen en trucks, maar ook brommers uit de zestiger jaren zoals Berini’s, Kreidlers, Puchs, Zündapps en Tomos. Daarnaast is er een uitgebreide markt met documentatie, brochures en modellen ingericht. Ook de vaste collectie van zo’n 120 voertuigen is te bewonderen.

De missie van het DAF Museum is tweeledig. Naast het behoud, beheer en tentoonstellen van het Industrieel en Cultureel Erfgoed van DAF, is Educatie ook een belangrijke taak van het DAF Museum geworden.
Middels het Veilig Verkeersfonds krijgen kinderen van de basisschoolleeftijd in het DAF Museum regelmatig onderricht om veilig aan het verkeer deel te nemen.

DAF-Museum-Minister-Bussemaker

Sinds 2013 beschikt het DAF Museum over het Trucknasium en biedt aan leerlingen van het tweede en derde leerjaar van het voorgezet onderwijs een interactief lesprogramma om zodoende interesse op te wekken voor techniek.

Geert Vermeer, vicevoorzitter van het DAF Museum is zeer vereerd met het bezoek van de minister: “De DAF Museumdagen worden altijd druk bezocht, het geeft een prachtig beeld uit het verleden en het is geweldig dat wij nu ook de betrokkenheid en het enthousiasme van de vele vrijwilligers aan de minister kunnen laten zien.”

Het DAF Museum is winnaar van de publieksprijs ‘Leukste Dagje Uit 2016’ van Eropuit in Eigen Land, werkt vrijwel uitsluitend met vrijwilligers en heeft ca. 50.000 bezoekers per jaar.