woensdag 22 april 2015 | Eindhoven

Mano Bouzamour en DAF 33 laten Eindhoven blinken tijdens Nationale Museumweek

Sinds woensdagmiddag vlammen vijf gouden exemplaren van de DAF 33 op het 18 September plein in Eindhoven. Na een warm welkom van de burgemeester van Eindhoven - de heer Van Gijzel - en de vice-voorzitter van het DAF Museum - de heer Vermeer luisterden pers, genodigden en het winkelend publiek aandachtig naar een vurig betoog van schrijver Mano Bouzamour over de betekenis van kunst en cultuur.

Ons-Echte-Goud-DAF 22-04-2015-940

Mano Bouzamour parafraseerde Albert Einstein: “Creativiteit, intelligentie en plezier zijn de bouwstenen voor prachtige dingen maar zonder verbeelding valt alles in het niet”.

Burgemeester Van Gijzel: “Cultuur is gewoon heel belangrijk voor mensen. Het is fantastisch dat je kan zien waar je vandaan komt maar ook waar je naar toe gaat. Dat kan in Eindhoven.”

De heer Vermeer is trots op de unieke Variomatic die de voorloper is van de nu zo populaire CVT die volop in hybride auto’s wordt toegepast. De DAF 33, een echte familieauto, is een puur Nederlandse uitvinding en heeft sterk bijgedragen aan de groei van mobiliteit en economie. Deze DAF en vele andere auto’s van dit merk zijn het hele jaar door te zien in het DAF Museum in Eindhoven.

De heer Van Doorne, kleinzoon van de uitvinder van de Variomatic Hub van Doorne, ziet de presentatie van de vijf gouden exemplaren als erkenning voor de bijna 150 vrijwilligers in het DAF museum.

De heer Berbers van de Museumvereniging benadrukt het belang om museumschatten onder de aandacht van het grote publiek te brengen en dat de eerste Nationale Museumweek nu al in zes steden in Nederland ‘Ons Echte Goud’ in de schijnwerpers zet.

Ons-Echte-Goud-DAF-2-22-04-2015