dinsdag 18 augustus 2015 | Eindhoven

Museumdagen DAF museum 2015 op zaterdag en zondag 3 en 4 oktober

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015 organiseert het DAF Museum in Eindhoven de jaarlijkse Museumdagen die dit jaar in het teken staan van ’Verborgen DAF Schatten’. De DAF Museumdagen worden gehouden in zowel het DAF Museum als op het buitenterrein van DAF Trucks aan de Hugo van der Goeslaan 1 te Eindhoven.

DAF-Museumdagen-3-4-oktober-2015-flyer-20150424

In het DAF Museum zijn bijzondere activiteiten, zoals:

Een groot deel van de unieke DAF collectie van de beroemde tekenaar Charles Burki is tijdens de DAF Museumdagen tentoongesteld in het DAF Museum.

Ook de modelbouwers in al hun gradaties, modelbouw van schaal 1:87 (HO) tot 1:4 zijn aanwezig en standhouders met vakliteratuur zoals het NCAD (Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie).

Op het buitenterrein van DAF Trucks worden veel unieke ‘Verborgen DAF Schatten’ getoond, zoals:

• Drie DAF personenauto’s die (ieder apart) de barre tocht naar en van China ondernamen en behouden terugkeerden.
  • Diverse andere fraaie DAF personenwagens van alle types uit 50er, 60er, en 70er jaren, hetzij stoffig en wat roestig, soms wachtend op een restauratie.
  • Stadsbusje van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam zoals bedoeld voor openbaar vervoer in Ransdorp, Zunderdorp en Schellingwoude, dus met smalle dijkweggetjes. Romantiek uit de 60er jaren.
  • Een uniek DAF voertuig als imitatietank uit La Courtine voor de schietoefeningen van het Nederlandse leger in de periode van 1959-1964.
  • Diverse zware DAF trucks in bedrijfskleuren (met o.a. een Australische versie) van de fa. Hamer.

Er zijn speciale toegangsprijzen: volwassenen € 6,- en 65+ en studenten € 5,-, kinderen van 5 tot 15 jaar € 3,-.
Museumkaarthouders hebben op vertoon van hun museumkaart gratis toegang.

Ruime gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein van DAF Trucks.
Historische DAF bussen rijden heen en weer naar het DAF Museum.

Vorig jaar werden de DAF Museumdagen bezocht door ruim 3000 personen.

De DAF museumdagen worden gehouden op
zaterdag 3 en zondag 4 oktober van 10:00 tot 17:00 uur

Locaties:
DAF Museum, Tongelresestraat 27, 5613 DA  Eindhoven
DAF Trucks buitenterrein, Hugo van der Goeslaan 1, 5643 TW  Eindhoven

DAF-Museumdagen-3-4-oktober-2015

Mocht u een collectie DAF producten hebben en u wilt graag deelnemen aan de expositie tijdens de museumdagen.
Neemt u contact op met de organisatie via een mail museumdagen@daf-museum.nl

Voor deelname (standhouder) binnen het DAF Museum vult u het inschrijfformulier in en mail dit naar het opgeven mailadres.