maandag 13 april 2015 | Eindhoven

Originele DAF-schets van auto-ontwerper Michelotti gevonden op rommelmarkt.


Michel Oprey, autoliefhebber pur sang en ook bekend als natuursteenspecialist heeft op een rommelmarkt in Parijs een originele DAF-schets van de bekende auto-ontwerper Michelotti gevonden. Het is een unieke vondst met grote museale en historische waarde. Oprey vond dat er maar één plaats was waar deze goed zou worden bewaard: het DAF Museum te Eindhoven.

Originele-DAF-schets-van-Michelotti-gevonden

Het betreft een schets van de DAF Kini, de strandauto die Michelotti in de jaren ’60 heeft gebouwd op basis van de DAF 33.

De DAF Kini heeft jarenlang dienst gedaan bij het zomerverblijf van de Koninklijke familie in Italië. Deze DAF Kini staat nu te pronken in het DAF Museum.

Volgens vicevoorzitter van het DAF Museum, Geert Vermeer, was de overhandiging van de schets een grote verrassing. “Het is een originele schets uit 1965 van de DAF Kini, met de hand getekend en ingekleurd door de ontwerper Giovanni Michelotti zelf. Dit jaar is de schets 50 jaar oud en nog in goede staat. Voor het DAF Museum is deze vondst van grote waarde. De schets krijgt in het DAF Museum een speciale plek bij de DAF Kini met de vermelding van de gulle gever. Het DAF Museum is Michel Oprey zeer erkentelijk.

Fotobijschrift: overhandiging van de unieke DAF-schets aan Marc van Doorne en Geert Vermeer, resp. voorzitter en vicevoorzitter van het DAF Museum.

Deel deze pagina

Wij nodigen u uit deze pagina te delen.