donderdag 1 januari 2015 | Eindhoven

DAF Museum per 1 januari 2015 gratis te bezoeken met Museumkaart

Vanaf 1 januari 2015 accepteert het DAF Museum in Eindhoven de Museumkaart, waarmee het museum gratis te bezoeken is.

Meer dan een miljoen mensen hebben een museumkaart, die onbeperkt toegang geeft tot 400 musea in Nederland.

De kaart wordt jaarlijks meer dan 6 miljoen keer gebruikt.
Het DAF Museum verwacht dat door acceptatie van de kaart nog meer mensen kennis zullen maken met het unieke en uitgebreide industrieel en cultureel erfgoed van DAF.

Museumkaart
Officieel erkend Geregistreerd Museum.

Het DAF museum is door de stichting Museum Register officieel erkend als ‘Geregistreerd Museum’. Doel van de museumregistratie is het zichtbaar maken, bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de Nederlandse musea.
Het bestuur, directie en vrijwilligers van het DAF Museum hebben veel tijd gestoken aan het correct in kaart brengen van de collectie, de condities waaronder de collectie tentoongesteld wordt en de processen die nodig zijn om het museum professioneel aan te sturen. Het DAF Museum heeft aangetoond dat het zijn verantwoordelijkheid als beheerder van een belangrijk deel van het Nederlands industrieel en cultureel erfgoed serieus neemt. Particulieren, bedrijven en organisaties die iets willen schenken, legateren of in bruikleen geven, weten dat een geregistreerd museum er op verantwoorde wijze mee zal omgaan.