donderdag 22 mei 2014 | Eindhoven

Daffodil in Noord Brabants Museum

Zaterdag 18 januari heeft het Noord Brabants museum haar laatste deel van haar vaste expositie geopend in haar grootste zaal.

DAF-museum-poster-nbm

De Wim van der Leegtezaal vertelt Het Verhaal van Brabant met historische voorwerpen, kunstobjecten en audiovisuele presentaties. Kerkelijk zilver, fraai bewerkt glas, wandtapijten, beeldhouwkunst, een Daffodil en schilderijen van Vincent van Gogh vertellen over hoogte- en dieptepunten in het dagelijks leven van de bevolking in de voorbije zes eeuwen.

Het Verhaal van Brabant verbindt verleden, heden en toekomst en maakt van Het Noordbrabants Museum de enige plek in Nederland waar bezoekers op deze schaal belangrijke momenten uit de geschiedenis van Brabant ontdekken.

Het is een prachtige expositie waar de Daffodil van het DAF museum langs de schilderijen van Vincent van Gogh een hele prominenten plaats inneemt.