maandag 23 juni 2014 | Eindhoven

Museumdagen 2014 in het teken van DAF componenten

De museumdagen van het DAF museum staan dit jaar in het teken van apparaten en voertuigen waar DAF componenten in zijn gebruikt. DAF tegenwoordig vooral bekend van de vrachtwagen en in het verleden ook van de personenwagen met de alom geroemde variomatic aandrijving. Buiten dat heeft DAF altijd componenten geleverd die gebruikt worden voor vele toepassingen. Heeft u enig idee hoeveel producten er wel niet met DAF componenten in gebruikt zijn. In alle industrietakken treft men apparaten en voertuigen aan waar DAF componenten in gebruikt zijn. Op twee locaties wordt het thema voor de bezoekers geƫxposeerd, het DAF terrein en het DAF Museum.

DAF terrein

Op het DAF terrein aan de Hugo van der Goeslaan is een tentoonstelling waar u de producten kunt bewonderen zoals, landbouwwerktuigen, boten, vliegtuigen, aggregaten, hijskranen en dat zijn nog maar een paar van de objecten waar de DAF componenten in toegepast zijn. Natuurlijk staan er ook weer een groot aantal historische DAF voertuigen.

DAF Museum

In het DAF museum aan de Tongelresestraat is een uitgebreide fototentoonstelling van apparaten en voertuigen die helaas verloren zijn gegaan en die bij vele van u nog de nodige herinneringen zullen ophalen. Daarnaast staan natuurlijk de exposanten die u laten zien de vele verschillende manieren hoe zij invulling geven aan hun hobby en passie DAF.

Op het parkeerterrein van DAF kunt u gratis parkeren.

Een ritje met historische DAF bussen

Het vervoer tussen het DAF terrein en het museum vindt plaats met historische bussen van de SVA en de firma Bergerhof.

De museumdagen van het DAF museum zijn op zaterdag 4 en zondag 5 oktober beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur

Deel deze pagina met anderen.