woensdag 3 december 2014 | Eindhoven

Uitbreiding DAF Museum Eindhoven definitief

Maandag 1 december 2014 heeft het bestuur van het DAF Museum de handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met woningcorporatie Wooninc., vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest en Hurks Bouw en Vastgoed, voor de ontwikkeling van het nieuwbouwplan ‘Picuskade’. Hiermee is de definitieve stap gezet voor de uitbreiding van het DAF Museum. Het DAF Museum in Eindhoven heeft al jaren de wens om uit te breiden, zodat het nog beter invulling kan geven aan haar brede activiteiten.

Uitbreiding DAF Museum Eindhoven definitief

Door de uitbreiding is het DAF Museum niet alleen in staat meer van de collectie te tonen, maar kan ook extra aandacht worden besteed aan de presentatie daarvan. Het DAF Museum beschikt onder meer over unieke prototypes, race- en rallyauto’s, civiele vrachtwagens en militaire voertuigen die nog beter onder de aandacht van de bezoekers kunnen worden gebracht.

Daarnaast beantwoordt de uitbreiding aan de groeiende behoefte van het DAF Museum om zich sterker te profileren op de zakelijke markt voor het houden van bijeenkomsten, vooral gericht op de mobiliteitsbranche.

Marc van Doorne, voorzitter DAF Museum, reageert enthousiast: “Anticiperend op mogelijke toekomstige uitbreidingsplannen hadden wij als DAF Museum in het verleden al grond aangekocht. Toen woningcorporatie Wooninc. plannen maakte om het terrein van de Picuskade te ontwikkelen, kwamen ze uiteraard bij ons terecht. Samen hebben we onderzocht hoe de uitbreiding van het DAF Museum in de plannen zou passen. Dit is een fantastische kans voor het DAF Museum. Wij zijn trots dat wij als museum het historisch industrieel erfgoed van DAF op deze wijze mogen bewaken voor de toekomst”.

Het totaal plan omvat naast de uitbreiding van het DAF Museum de bouw van stadswoningen, studio’s en appartementen.

Men verwacht in de eerste helft van 2015 te starten met de bouw, die 2 jaar in beslag zal nemen.

Fotobijschrift:
Impressie plan Picuskade met uitbreiding DAF Museum

Deel deze pagina met anderen.