donderdag 21 maart 2013 | Eindhoven

20.000ste leerling in het DAF Museum

Gisteren ontvingen we in het DAF Museum de 20.000-ste leerling. Sinds de start in 2002 hebben dus heel wat kinderen in de leeftijd van negen tot twaalf jaar de verkeerszone van het DAF Veilig Verkeer Fonds bezocht.

20.000ste leerling in het DAF Museum

Dit feestelijke moment hebben we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

20000-leerlingen-DAFmuseum

Paul, de 20.000-ste leerling werd uitgebreid in het zonnetje gezet. Evenals bij de eerdere mijlpalen heeft Paul zijn voet “vereeuwigd” op de levensgrote puzzel van het kruispunt. Met een groot schaalmodel onder de arm stapte hij later fier naar buiten. Ook de andere leerlingen van de klas zijn niet met lege handen terug naar school gaan.

De Verkeerszone in het museum werd op 19 februari 2002 door Mr. Pieter van Vollenhoven feestelijk geopend.

20000-leerlingen-DAFmuseumStichting DAF Veilig Verkeer Fonds krijgt geld van de provincie, SRE en de gemeente Eindhoven.

Woensdag 20 maart 2013 werd door gedeputeerde Ruud van Heugten bekend gemaakt dat de stichting van de Provincie Noord Brabant een fiks bedrag krijgt om het verkeersplein te vernieuwen.

20000-leerlingen-DAFmuseumPaul Gondrie (voorzitter commissie verkeer en vervoer van het SRE) deed daar namens het SRE samen met de Gemeente Eindhoven nog een flink bedrag bovenop, zodat ook de levensgrote puzzels vernieuwd kunnen worden.

20000-leerlingen-DAFmuseumDe stichting huist sinds 2001 met een verkeersplein in het DAF Museum. Basisschoolkinderen krijgen hier voorlichting over verkeersregels en de gevaren in het verkeer. Paul, een leerling van basisschool de Triangel uit Leende was de 20.000ste.