vrijdag 20 december 2013 | Eindhoven

DAF 600 gebruikt op poster Noord-Brabants Museum

Op 18 januari 2014 opent het Noord Brabants museum de deuren van haar laatste en grootste zaal.

DAF-museum-poster-nbm
De Wim van der Leegtezaal vertelt Het Verhaal van Brabant met historische voorwerpen, kunstobjecten en audiovisuele presentaties. Kerkelijk zilver, fraai bewerkt glas, wandtapijten, beeldhouwkunst, een Daffodil en schilderijen van Vincent van Gogh vertellen over hoogte- en dieptepunten in het dagelijks leven van de bevolking in de voorbije zes eeuwen.

Het Verhaal van Brabant verbindt verleden, heden en toekomst en maakt van Het Noordbrabants Museum de enige plek in Nederland waar bezoekers op deze schaal belangrijke momenten uit de geschiedenis van Brabant ontdekken.

Om het heden en het verleden aan elkaar te koppelen heeft men Vincent van Gogh in een DAF 600 laten plaats nemen. Een gezin van nu bestuurd de DAF 600 door het historische Brabantse landschap.