zaterdag 17 mei 2014 | Eindhoven

DAF Museum in Amsterdam

Afgelopen weekend heeft het evenement `Het Wonder van Eindhoven` in Amsterdam plaats gevonden. De opening van het evenement werd gedaan door het houden van een defilé met DAF voertuigen. Het initiatief voor het evenement lag bij Paradiso en de VPRO en de organisatie bij het DAF museum samen met de DAF club Nederland, de Bravo compagnie, het Saan museum en DAF. Het defilé was een gewaagde onderneming, het rijden van een defilé in Amsterdam met meer dan veertig voertuigen op de vrijdag om 17:00 uur vraagt wel enige lef.

DAF defile in Amsterdam
DAF-Defile-DSC_1972

De medewerkers van Saan die het exceptioneel transport begeleiden, traden op als verkeersregelaars, zij hebben de nodige ervaring en hebben het defilé op een meer dan perfecte manier door Amsterdam geleid langs het Leidse plein, het Rembrandsplein over de Dam en zo langs het centraal station naar Nemo. Dat de Amsterdammers het wel leuk vonden merkte je langs heel de route, iedere trok zijn mobieltje of fototoestel en legde de stoet vast. Op de Dam was een foto moment ingepland, nog voor de auto’s opgesteld waren was de Dam vol met belangstellend.

DAF-Defile-DSC_1970Het eindpunt van het defilé was Nemo. Alle voertuigen werden daar opgesteld en minister Plasterk samen met burgemeester van Gijzel bewonderde de veelzijdigheid van de door DAF geproduceerde producten.

Na afloop waren alle deelnemers even enthousiast. Rond acht uur werden de auto´s die geselecteerd waren voor de expositie op zaterdag naast Paradiso naar hun plaats gereden. De andere voertuigen werden weer naar hun stalling gereden en ontdaan van de zoutresten.

DAF-Defile-DSC_1963

Zaterdagochtend werd de expositie langs Paradiso ingericht, vele Amsterdammers hebben de DAF voertuigen daar bewonderd en het is iedere keer weer verbazend hoeveel mensen in het verleden een DAFje hebben gehad.

DAF-Defile-DSC_1991Zaterdagavond om 18:00 uur sloot de expositie en werden

alle voertuigen wederom onder grote belangstelling teruggereden naar de Koninklijke Saan. Daar gingen de voertuigen op de trailer richting Eindhoven.