Wednesday, February 12, 2014 | Eindhoven

Jeugdmuseum universiteit van start


Woensdag 12 februari heeft het DAF museum de aftrap gegeven voor de colleges binnen het project de museum jeugd universiteit, een landelijk initiatief van de musea in Nederland. Het DAF museum samen met het van Abbe museum, het Philips museum en Eindhoven museum verzorgen elk in het voor- en najaar een college. Een 30 tal kinderen in de leeftijd van 8 tot 11 jaar had zich ingeschreven voor de voorjaarcolleges. Het college in het DAF museum besteden aandacht aan het veiliger maken van de trucks.

DAF-museum-universiteit-1
DAF_museum_universiteit

De deelnemers kregen een uitleg over het veiliger maken van de truck, met vooral praktische voorbeelden van wat er allemaal mis kan gaan in het verkeer werden zij geleid naar de maatregelen die in de nieuwe DAF euro 6 zijn ingebouwd om de veiligheid te vergroten. Om het visueel duidelijk te maken stonden er twee nieuwe DAF trucks in het museum om deze hoogstaande technologieën ook werkelijk te kunnen bekijken.

Vooraf hadden de deelnemers aan het college de opdracht gekregen de meest veilige truck te ontwerpen die zij in hun fantasie konden bedenken. Johan Broeders is binnen DAF trucks de verantwoordelijke van de nieuwe technologieën aangaande de veiligheid. Het ontwerp van Claire van Gaalen werd door Johan beoordeelt als het meest creatieve ontwerp aangaande de veiligste truck. Zij had de auto met sensoren, extra spiegels en camera’s zo beveiligd dat deze de omgeving kon scannen. Met dit ontwerp verdiende Claire een mooie miniatuur van een DAF truck

Met een berg kennis op zak over de nieuwste veiligheidsontwikkelingen binnen de truckbouw bij DAF, gingen de deelnemers die enthousiast hadden deelgenomen om half vier met een veiligheidsdiploma weer huiswaarts. 

Share this page

We invite you to share this page.